Ulei esential Lemon Verbena (Aloysia Triphylla), 10ml – Ancient Wisdom

29.20 lei

Denumire latina: Aloysia Triphylla Parti utilizate: iarba Origine: Spania Metoda de extracţie: distilare la abur Miros: puternic de lamaie, greu de reprodus sintetic   Lemon verbena nu trebuie confundat cu verbena officinalis, verbina comuna, planta nativa in Europa. Lemon Verbena este originara din America de Sud (Chile si Peru), raspandindu-se apoi si in nordul Africii, […]

Stoc epuizat

Ambalare: 10 mlBrand:
DESCRIERE
INGREDIENTE
CERTIFICARI

Denumire latina: Aloysia Triphylla
Parti utilizate: iarba
Origine: Spania
Metoda de extracţie: distilare la abur

Miros: puternic de lamaie, greu de reprodus sintetic  

Lemon verbena nu trebuie confundat cu verbena officinalis, verbina comuna, planta nativa in Europa. Lemon Verbena este originara din America de Sud (Chile si Peru), raspandindu-se apoi si in nordul Africii, India, Australia, insulele din Caraibe si insula Reunion. In Europa ajunge abia in jurul anului 1760. Este o planta perena ce creste sub forma unui arbust subtire, care poate ajunge pana la aproximativ 1,5 m inaltime. Frunzele lungi, ascutite la capat, de culoare verde pal si florile mici, purpurii au miros puternic si proaspat de lamaie. 

Proprietati: antiseptic, bactericid, tonic, antispastic, digestiv, emolient, scade febra, sedativ, afrodiziac, hepatic, insecticid. Se combina bine cu: lamaie, neroli, palmarosa  

Utilizari in aromaterapie:    

  • indigestie, greata, stimuleaza digestia    
  • calmarea durerilor si crampelor abdominale, inclusiv menstruale    
  • ameliorarea problemelor respiratorii (bronsita, congestie nazala, sinuzita, tuse – efect expectorant)
  • insomnie    
  • impotenta si frigiditate    
  • scaderea febrei        
  • reducerea durerilor articulare, accelerarea proceselor de vindecare in cazul traumatismelor, imbunatatirea mobilitatii
  • antidepresiv    
  • relaxeaza sistemul nervos    
  • combate stresul    
  • creste puterea de concentrare prin stimularea functiilor creierului  

Utilizari in cosmetica:

  • Are efect de intinerire, netezeste, regenereaza, tonifica si intinde pielea
  • Improspateaza pielea, are efect dezodorizant si antitranspirant
  • Parfumeaza placut compozitiile cosmetice
  •  Uleiul favorit al sportivilor – ajuta la regenerarea rapida a tesuturilor in cazul contuziilor, fracturilor, entorselor, vanatailor, umflaturilor
  • Ajuta la incalzirea muschilor inaintea antrenamentelor
  • Reface elasticitatea si fermitatea pielii din zonele cu probleme – coapse, fese, abdomen, bust
  • Recomandat pentru masajul bustului
  • Intra in compozitia produselor anticelulitice
  • Utilizat in parfumuri In creme si lotiuni reduce umflaturile din jurul ochilor si calmeaza pielea iritata
  • Datorita proprietatilor sale antiseptice, verbina este recomandata in tratarea acneei severe, rozaceei, punctelor negre
  • Poate fi incorporat in produse de ingrijire in proportie de 0,5-2%

 

INCI: 100% Ulei esential natural Aloysia Triphylla, obtinut prin distilare la aburi Precauţii în utilizare: uz extern Date de siguranţă, precauţii în utilizare: ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare a se evita contactul cu ochii contraindicat în trimestrul I de sarcină; contraindicat copiilor mici a nu se lăsa la îndemâna copiilor

Sugestii

Copyright © 2014-2023 Alden Rei Consultanta si Management
lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down